='description'/>

Wednesday, 1 January 2014

2014: Azam baru dengan semangat baru!

Teks: Suhaila Rahim
Foto: Akademi Bekerja di Rumah dan Carian Google
Bismillah.. Alhamdulillah, syukur di pertemukan di pagi tahun 2014 ini. Tanpa disedari sudah 2 bulan 10 hari saya bersama Akademi Bekerja dari Rumah. Ternyata pengalaman menulis diblog suatu yang sangat menyeronokkan. Hampir setiap hari saya menambah kenalan baru di akademi bersama perkongsian ilmu baru dari pelbagai latar belakang. Latihan 44 entri menulis semasa mula-mula belajar membuat blog dua bulan lalu memberi momentum untuk terus berkongsi ilmu yang sikit ini untuk dikongsikan sebaik yang mungkin.
Akademi Bekerja dari Rumah
Kepada anda yang berazam untuk menambah pendapatan yang ada atau merancang untuk bekerja di rumah ditahun yang baru ini sertailah kami di Akademi Bekerja di Rumah. Ada pelbagai kelas yang boleh diikuti di Akademi ini. Bagi yang ingin mula bisnes online tetapi tidak tahu bagaimana hendak mula, boleh sertai Akademi Bekerja di Rumah dengan mendaftar di salah satu kelas berikut:

1. Kelas online asas bina blog penulisan - untuk membina blog berpengaruh, blog yang disukai pembaca, belajar menulis blog dengan betul yang dapat menarik traffik ke blog.

2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes - bagi yang mahu mulakan bisnes online. Tak tahu cara untuk mula bisnes. Belajar urusniaga mudah dengan menggunakan medium percuma blog, fanpage, fb. Belajar menjana pendapatan bermula RM5, RM10, dan seterusnya. Bagi yang tidak ada produk kami sediakan produk untuk dropship.

3. Kelas beriklan di mudah.my - mudah.my - merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif - bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Bila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel juga.

Dengan panduan guru-guru yang berpengalaman anda akan dibimbing sebaik mungkin untuk mencapai impian anda. Dengan pilihan yuran serendah RM150 dengan bonus satu ebook percuma, anda boleh belajar membuat blog dengan masa yang fleksibel dan urusan semua dihujung jari. Saya kongsikan pengalaman saya setelah tamat 44 entri saya di Kelas Blog disini.

Bagi mereka yang rajin menghantar 'post' di facebook, saya cadangkan anda perlu memilikki satu blog sendiri. Dengan memiliki blog, perkongsian dan pengalaman yang anda dikongsikan boleh dimanfaatkan dengan lebih mudah oleh orang lain. In shaa Allah boleh juga dijadikan satu pahala jariah kita juga suatu hari nanti. Selain itu juga dengan berada di Akademi ini kita bukan sahaja boleh menambah jaringan yang ada tetapi berkongsi ilmu dengan pelbagai kepakaran serta bekerja sebagai satu jemaah.

Bagi yang masih berkira-kira untuk turut serta boleh dapatkan ebook dahulu di sini sementara ada promosi harga yang ditawarkan. Untuk makluman harga promosi akan tamat pada 30 Januari 2014.

Selamat tahun baru semua. Walau apapun azam dan semangat baru yang tercipta tahun ini diberi  kemudahan oleh Allah untuk terus Istiqamah dalam melakukannya. Semoga kita terus diberi kekuatan untuk menambahbaik amalan dan berusaha untuk memberi manfaat yang baik kepada orang lain.  

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda,
"Sebaik-baiknya manusia disisi Allah S.W.T. adalah yang paling memberi manfaat di antara mereka kepada manusia, dan orang yang paling buruk di sisi Allah S.W.T. orang yang panjang umurnya tapi buruk amalnya. Dan sebaik-baik manusia itu orang yang panjang umurnya dan bagus amalnya". 
(Riwayat al-Baihaqi)

Selamat tahun baru semua!

 

No comments:

Post a Comment