='description'/>

Friday, 26 September 2014

Kuat dalam ujian

Teks: Suhaila Rahim

Salam Jumaat! Maaf kerana sekian lama tidak menulis di sini. Kesihatan belum pulih sepenuhnya. Si kecik, Amnah pun turut terjangkit sama. Sudah beberapa malam kami berdua tidak dapat tidur lena. Moga Allah beri kesembuhan segera kepada kami berdua. Ameen.

Namun tugas harian di rumah dan bisnes masih berjalan seperti biasa. Alhamdulillah, suami banyak membantu urusan pengeposan dan tempahan barang pelanggan. Tak kurang juga khidmatnya dalam urusan dapur. :)

In shaa Allah, sakit hanya fizikal, mentalnya masih bersemangat luar biasa. Moga ujian ini pembakar semangat untuk lebih berusaha.

Bagi yang ingin mendaftar kelas-kelas di ABDR boleh PM saya seperti biasa. Tempahan produk-produk sunnah masih diterima.

Alhamdulillah.

http://kioskproduksunnah.blogspot.com/
http://aqnahonlineshoppe.blogspot.com/
http://gedung-ebook-anda.blogspot.com/
http://kasturi-al-mujahid.blogspot.com/

-------------------------
2. Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjaya yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

Untuk bermula, kita analisa dahulu, pm saya sekarang atau mesej di inbox. Pendaftaran adalah setiap hari.

Jika berminat hubungi saya:

Emel: suhailarahim@gmail.com
SMS/whatsapp: 013 684 4409
Facebook: Suhaila Rahim

2 comments:

  1. syafakallah Suhaila. Semoga dipermudahkan. Nasib baik bisnes tak yah nak p ofis bagai. Kalau tak kenalah mintak mc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmadulillah, terima kasih kak mon. :) . kalau masih kerja dengan orang semangat tak kuat banding kerja sendiri.. hihii..

      Delete