='description'/>

Tuesday, 12 September 2017

Rujuk kepada yang ahli

Teks: Suhaila Rahim

Assalamualaikum,

Bismillah.

Maafkan saya sebab sekian lama tidak dapat menulis di sini. Apapun terima kasih kerana ada yang masih menjenguk blog saya yang dah bersawang. ha..ha..

Minat menulis sentiasa berbunga tetapi atas beberapa kekangan saya lupakan sekejap untuk proses penyesuaian masa dan keadaan saya sekarang.

Akhir-akhir ini saya ada menerima beberapa mesej dan whatsapp bertanyakan tentang Sukuk atau juga Bon patuh syariah yang pernah saya kongsikan di blog.

Di sini saya sekali ingin memohon maaf kepada yang bertanya kerana tidak dapat menjelaskan secara lengkap berkenaan denga Sukuk. Apa yang saya kongsikan di blog hanya asas dan bukan maklumat terkini. Saya cadangkan bagi kalian yang mencari maklumat ini boleh merujuk kepada mereka yang pakar dan ahli dalam bidang kewangan Islam. Saya percaya ilmu kewangan Islam Malaysia sentiasa berkembang dari masa ke semasa.

Kalian boleh mendapat maklumat dari buku-buku, laman web institusi berkaitan seperti Bank Negara, atau mengikuti page personaliti kewangan Islam seperti Dr Zaharuddin Abdul Rahman (UZAR).

Moga membantu. Maafkan saya sekali lagi! :)

-----------------------------------------------------------------------Terpaksa Guna DEODORANT Walau Tahu Bahaya Bahan Kimia???

 Bau badan disebabkan proses penguraian BAKTERIA terhadap PELUH.
 Ia bertindak MEMAKAN peluh yang terhasil daripada KELENJAR PELUH (apocrice sweat gland), Sel Kulit Mati, Sel Bulu Roma, lalu mengeluarkan sejenis ASID yang menghasilkan BAU yang bukan sahaja tidak digemari malah digeruni.

🤔🤔 Pernah Terfikir tak, Kenapa bila pakai DEODORANT baju akan ada KESAN KUNING di KETIAK..??

Dari mana datangnya kesan kuning tu?
 Garam Aluminium dalam ANTI-PERSPIRANT itulah yang menghasilkan Stains atau kesan kotoran dekat baju.
 Aluminium ni bertindak MENUTUP LIANG PELUH dengan tujuan menghalang ia keluar.

Teringat zaman sekolah asrama dulu, bila nampak kawan sebilik pakai deodorant lain, kita pun nak pakai sama. Sudahnya, macam-macam deodorant yang kita dah cuba tanpa kita sedari.

🤓🤓 Jadi mana satukah yang Lebih Baik & SELAMAT ??

Nak guna atau tak ?? Kalau tak pakai ketiak bau orang nyampah nak dekat.

Ada orang bukan nak guna doedorant sangat, tapi terpaksa. Kerja dah Best, pakai dah Smart, muka dah Comey, Tapi Badan BERBAU.
Kan Spoil tu..

 Pilihan dah tentunya ditangan masing-masing. Pilih yang SELAMAT, BERKUALITI hidup pun CERIA 😃😃

www.wasap.my/60136844409
www.wasap.my/60136844409
www.wasap.my/60136844409

No comments:

Post a Comment