='description'/>

Sunday, 6 March 2016

Jalan-jalan petang

Teks: Suhaila Rahim
Foto: Koleksi Peribadi

Afiq yang sudah mengantuk :)
Petang ni kami jalan-jalan ke Stadium Kajang atas permintaan kakak dan abang nak bermain basikal. Selalunya suami yang rajin bawa mereka berdua. Tapi kali ini kami keluar berlima sekali.

Seronok juga dapat jalan petang macam ni sambil menikmati waktu petang yang kebetulan tidak begitu panas dan tidak juga hujan. Sambil abang dan kakak sambung bermain di tempat permainan kanak-kanak, sempat saya jalan santai dua pusingan dengan menyorong kereta Afiq.

Terasa sedikit kepuasan bila sesekali dapat keluar sebegini. Dapat menyedut udara petang sambil mengeluarkan peluh badan yang sudah lama tidak bersenam :)

--------------------------------------Soalan 8:
Bagaimanakah untuk saya bersaing dengan mereka yang sudah sukses di pasaran?
Perlukah saya menurunkan harga produk untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan?
Jawapan: Kita boleh memilih menjual produk dengan harga mahal dan tahu siapa sasaran untuk produk mahal tersebut. Begitu juga produk murah seperti makanan mempunyai keuntungan yang lebih kecil, namun ia adalah juga berbeza mengikut jenis dan sasaran pasaran atau pelanggan.
Setiap produk adalah tidak sama harga, kos juga keuntungan. Bagi anda yang masih baru, sebaiknya bermula dengan menjual dahulu produk yang sudah ada di pasaran untuk kita belajar dari asas.
Bagi menetapkan harga ke atas produk yang ingin dijual, kita mengambil kira pelbagai faktor iaitu pesaing, harga borong dari pembekal dan sebagainya. Pengguna/pelanggan kini semakin bijak kerana mereka boleh membuat perbandingan harga sesuatu produk dan perkhidmatan.
Jalan paling selamat ialah menawarkan produk dengan harga berpatutan dan setanding dengan kualiti. Produk pada harga tawaran yang terbaik dan sesuai dengan sasaran pelanggan jadi tidak ada masalah produk murah atau harga mahal.
Baca 21 soal dan jawab dalam naskah EBOOK YEAY MAMA SUDAH RESIGN

Tempahan--> http://gedung-ilmu-anda.blogspot.my/p/borang-tempahan.html

atau whatsapp 0136844409

No comments:

Post a Comment