='description'/>

Wednesday, 17 February 2021

Kenapa kita tak gembira?

 Teks: Suhaila Rahim


Bismillahhirahmanirrahim.

Pagi ini sempat ikut live Ustazah Datuk Dr Norhafiizah Musa berkenaan tajuk 'Kenapa hidup kita tidak gembira?"

Menurut Ustazah, punca utama kita selalu tidak gembira kerana terlalu banyak yang kita cintai di dunia ini dan apa yang kita cintai itu itulah buat kita sedih.

Kita cinta pangkat, cintakan pengaruh, harta, follower, dan macam-macam lagi. Semakin banyak yang kita cintai itulah yang menyebabkan kita sedih. Kesedihan berpunca terlalu banyak benda dunia yang kita impikan dan yang ingin kita rebut.


Kedua, kerana kita lebih mengagummi apa yang ada ditangan orang lain berbanding kegembiraan dan keterujaan dengan apa yang ada di sisi Allah swt.

Sikap kita hari ini bila melihat sisi kehidupan orang lain yang kita rasa lebih baik dari apa yang kita ada.

Oleh itu jangan kita rasa sedih bila kita lihat di media sosial tentang sisi kehidupan orang lain. Pandanglah sisi Allah yang mengujankan bila kita ada zikrullah, tahmid, amal salih yang boleh kita amalkan yang buat kita lebih rasa gembira.

Pesan Ustazah lagi, jangan hidup dalam kesediahan. Hiduplah dengan gembira dengan apa yang ada di sisi ALLah.

Gitulah. Moga perkongsian ada bermanfaat. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

HABATUSSAUDA MAGIC BLUE

 

Nak bebas dari sebarang penyakit memang tak akan dapat. Tapi kita boleh lindungi diri kita luar dalam dengan betulnya set jagaan yang digunakan.

Habbatus Sauda Magicblue, inshaa Allah boleh bantu masalah RESDUNG ; Sakit yang JARANG orang ambil berat. Bila dah tahap gatal muka, bersin kuat, migrain sentiasa. Confirm mana-mana klinik akan suggest 'Injection Ratus'.

Habbatus Sauda 60kapsul ni hanya RM20 sahaja bagi semenanjung, RM25 S&S. Ikhtiar 3-4 botol inshaa Allah RESDUNG akan susut dan beransur hilang. Ada juga yang consume 1-2 botol dah berkesan.

Yang penting, Bitawakkal 'alAllah!Klik link untuk tempahan wasap.my/60136844409/habatussauda

#SukaKongsi
#TeamGempurMS


No comments:

Post a comment