='description'/>

Saturday, 3 May 2014

Kesan Inflasi: RM1 juta bukan lagi jutawan

Teks: Suhaila Rahim
Foto: Carian Google

Dulu saya pernah kongsi artikel mengapa kita perlu bergelar jutawan ketika bersara. Bagi yang membaca boleh baca di sini. Bergelar jutawan ketika itu hanyalah pada angka pada mata wang sahaja kerana nilai wang akan jadi mengecil.Contohnya, jika kita mempunyai simpanan RM1 Juta sekarang. Jika hanya simpan dan tidak menggunakan untuk dikembangkan, nilai wang akan berkurang akibat inflasi. Oleh itu bagi mereka yang bekerja keras untuk menambah pendapatan sekarang tetapi tidak bertindak untuk mengembangkan dalam bentuk pelaburan, anda akan rugi. 


Di sinilah tujuan utama pelaburan Unit Amanah, iaitu sebagai satu pilihan yang boleh membantu kita dalam merancang  instrumen kewangan dan pelaburan masa depan. Ia memberi peluang kepada sesiapa sahaja melabur untuk mengumpul sejumlah wang bagi tujuan-tujuan masa depan mereka.
Antara tujuan pelaburan dana unit amanah ialah mengumpul sejumlah wang bagi kegunaan selepas persaraan sehingga akhir hayat. Di negara-negara maju instrumen ini amat popular dan digunakan secara meluas. Demikian kita melihat, para pesara mereka boleh hidup senang, melancong dan melakukan pelbagai aktiviti yang bermanfaat untuk memenuhi keperluan hidup selepas bersara.
'Lagi AWAL kita MULAKAN, Hanya SEDIKIT yang perlu kita SIMPAN, Lagi BANYAK yang akan kita PEROLEHI!'
----------------------------------------

Untuk menempah Blog: http://suhailarahim.blogspot.com/2014/03/pakej-tempahan-membuat-blog.html
Beli pelbagai Ebook berinformasi: http://gedung-ebook-anda.blogspot.com/


Ingin amalkan pemakanan sunnah: http://kioskproduksunnah.blogspot.com/

Anda ada produk atau bisnes? Ingin iklankan di internet di soho directory:


Dapatkan Sejadah Muka dan Pati Haruman Kasturi Al Mujahid: http://aqnahonlineshoppe.blogspot.com/2014/04/pati-kasturi-al-mujahid.html

Bagi yang ingin memulakan Pelaburan Unit Amanah boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut


Emel: suhailarahim@gmail.com
SMS/whatsapp: 013 684 4409
Facebook: Suhaila Rahim


No comments:

Post a Comment